Bine ati venit la Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS

Animalutul dumneavoastra de companie este cel mai bun prieten al dumneavoastra si tovarasul dumneavoastra fidel pe viata. La Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS, noi intelegem relatia speciala pe care o impartasiti cu animalutul dumneavoastra de companie. Pentru ca el, respectiv, ea merita numai cele mai bune servicii veterinare disponibile, personalul Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS se dedica si se angajeaza sa va trateze animalutul de companie cu grija, compasiune si cele mai recente tehnici medical-veterinare. Pe masura ce veti continua sa cititi si sa explorati website-ul nostru, speranta noastra este ca va veti convinge de devotamentul nostru pentru familia dumneavoastra si de serviciile de calitate pe care noi le oferim in domeniul medicinii veterinare.


duminică, 19 decembrie 2010

Cintezele - Generalități

Informații generale

„Cintezele sunt animăluțe sperioase și timide și preferă compania altor cinteze.”

Cinteza este un pasăre de companie populară cu o personalitate fascinantă și o paletă coloristică impresionantă. Ele sunt originare din diferite țări din întreaga lume. Există o largă diversitate de specii și varietăți disponibile într-un sortiment abundent de culori și modele. Deși, în mod obișnuit, sunt păsări liniștite și tăcute, ele emit un cântec vesel și melodios, mai ales dacă este cazul masculilor aflați în timpul curtării și împerecherii. Aceste păsări minione sunt rezistente, ușor de întreținut și au nevoie de puțină atenție. Adesea, ele sunt crescute în grupuri în voliere mari, atractive. Unele cinteze au un caracter teritorial puternic și un obicei social de a ciuguli care pot conduce la fenomene de agresivitate între indivizi. Cintezele sunt animăluțe timide și sfioase, care preferă compania altor cinteze. Din această cauză, o relație interactivă între dumneavoastră și pasărea dvs. este prea puțin probabil să se dezvolte; cu toate acestea, păsările tinere pot fi invitate să vină și să se așeze pe deget.

O parte din speciile frecvent crescute ca animăluțe de companie sunt reprezentate de cinteza australiană zebrată, cinteza de societate sau bengaleză, cinteza de Java și cinteza diamant Gould.

Achiziționarea unei cinteze

Cintezele pot fi achiziționate dintr-un pet shop sau de la un crescător cu reputație. Atunci când selectați o cinteză, încercați să alegeți o pasăre tânără. Pasărea vioaie și atentă este mult mai probabil să fie o pasăre sănătoasă. Puii hrăniți din mână nu sunt foarte ușor de găsit și procurat, dar sunt mai bune păsări de companie, deoarece ei au avut parte de o oarecare socializare cu oamenii. După achiziționarea noii dvs. păsări, prezentați-o pentru a fi examinată de către un medic veterinar familiarizat cu păsările.

Asistența medical-veterinară

Cintezele au nevoie de controale medical-veterinare de rutină, regulate. Medicul dvs. veterinar poate efectua o examinare fizică (consult), toaletarea (ajustarea ciocului, unghiilor sau a aripilor după caz) și teste de laborator, atunci când situația o impune. În timpul acestor controale bianuale, pot fi identificate și corectate problemele de sănătate, alimentație și întreținere. Controalele veterinare ajută la prevenirea bolilor și la menținerea unei relații sănătoase și de lungă durată între dvs. și pasărea dvs.

Culori Sute de varietăți, culori și nuanțe

Sexarea (Stabilirea sexului) La multe specii, sexele au aspect similar

Greutatea corporală În medie, 10-35 grame

Mărimea În medie, 7,5-15 cm în lungime

Speranța de viață 4-6 ani (maxim 17 ani)

Alimentația Consultați-vă cu medicul dvs. veterinar; de asemenea, puteți consulta materialul „Cintezele – Hrănirea

Reproducerea Maturitatea sexuală este atinsă la vârsta de 2-3 luni

Mărimea cuibului 3-7 ouă care vor ecloziona în 12-14 zile; puii părăsesc cuibul în 2-3 săptămâni

Culoarea ouălor variază de la o specie la alta, dar, adesea, ele au o culoare albă sau crem

Cuștile (Coliviile) Minim 30 cm x 30 cm x 60 cm; ele o duc mai bine în cuștile mari în care au mult spațiu să zboare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu