Bine ati venit la Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS

Animalutul dumneavoastra de companie este cel mai bun prieten al dumneavoastra si tovarasul dumneavoastra fidel pe viata. La Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS, noi intelegem relatia speciala pe care o impartasiti cu animalutul dumneavoastra de companie. Pentru ca el, respectiv, ea merita numai cele mai bune servicii veterinare disponibile, personalul Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS se dedica si se angajeaza sa va trateze animalutul de companie cu grija, compasiune si cele mai recente tehnici medical-veterinare. Pe masura ce veti continua sa cititi si sa explorati website-ul nostru, speranta noastra este ca va veti convinge de devotamentul nostru pentru familia dumneavoastra si de serviciile de calitate pe care noi le oferim in domeniul medicinii veterinare.


sâmbătă, 11 decembrie 2010

Topul animăluțelor de companie potrivite stilului dvs. de viață

Pentru „păsările de noapte”, celibatari și voiajori
Lucrezi în ture alternative într-o fabrică și te întorci acasă dimineața devreme. Nu ești încă gata să-ți pui capul pe pernă și să adormi; îți trezești câinele pentru a vă juca un pic, dar el se uită la tine cu ochii înroșiți și încețoșați de somn. Este mai mult decât evident că el doar se preface că ar fi încântat și că ar prefera mai degrabă să viseze că aleargă după un frisbee decât să facă acest lucru în realitate. Câteva ore mai târziu, amicul tău este odihnit și gata să se joace afară în aer liber și în razele soarelui, dar tu ai reușit să adopți câte ceva de la stilul de viață al unui vampir și imediat ce mijește de ziuă, tu dormi dus. Acea lampă mare, strălucitoare și insistentă pe care noi o numim soare este prea nemiloasă la orele amiezii. Stilurile voastre de viață sunt în mod clar desincronizate. Dacă te gândești să-ți iei un animăluț de casă, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare este stilul tău de viață. Animăluțele au nevoi emoționale, profunde la fel ca și noi oamenii. Acest lucru nu înseamnă ca ești nevoit să asculți nefericirile din viețile prietenilor tăi, ci vrea să spună că trebuie să dispui de timp pentru a-ți îndeplini obligațiile față de animăluțul tău. Locul în care locuiești este, desigur, un factor important în decizia ta. Un apartament închiriat într-un bloc este posibil să nu-ți ofere posibilitatea de a crește un câine dacă, de exemplu, proprietarul nu-ți permite acest lucru. Altfel, este posibil să te găsești în situația în care ești forțat să alegi între a te muta sau a renunța la animăluțul tău. Din păcate, multe persoane aleg să renunțe la animăluțul lor abandonându-l pe stradă sau într-un adăpost, caz în care exista puține șanse ca el sau ea să fi adoptați înainte de a fi eutanasiați. Din considerentele menționate anterior este o idee mult mai bună să-ți alegi un anumit tip de animăluț de companie care să se potrivească stilului tău de viață. Acest lucru ar putea însemna că te poți gândi să-ți alegi un tip de companion, altul decât un câine, o pisică sau alt animăluț cu grad de întreținere relativ ridicat. Din fericire, există o multitudine de opțiuni care-ți vor permite să-ți îmbini stilul propriu de viață cu cel al unui companion adecvat. Următoarea lista este departe de a fi atotcuprinzătoare, dar vă poate oferi câteva idei asupra lucrurilor pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a vă achiziționa un animăluț de companie.
Pasăre de noapte
Dacă lucrezi în tura de noapte sau dacă doar îți place să fi activ noaptea și să dormi toată ziua, un câine este o alegere proastă pentru un animăluț de companie. Atunci când te-ai trezit și ești activ, ceasul biologic canin ticăie că este ora să tragă un pui de somn, iar atunci când tu este cufundat într-un somn adânc, el e gata de plecare. Dacă sunteți o persoană cu stil de viață nocturn, gândiți-vă la una din următoarele specii: • Pisicile. Noaptea e a lor. Pisicile au capacitatea de a dormita în medie 16 ore din 24 și, în mod special, le place să se joace noaptea. Pisicile sunt, de asemenea, mult mai independente decât câinii, ceea ce le fac niște animăluțe de companie ideale pentru a conviețui în interiorul casei. • Iepurii. Aceste animăluțe liniștite și discrete, pot deveni irascibile dacă veți încerca să le manipulați în timpul zilei, atunci când ele în mod normal dorm. Iepurii sunt în cea mai bună formă dimineața sau seara târziu, astfel potrivindu-se cu obiceiurile voastre de păsări de noapte. • Gerbilii, hamsterii și aricii. Aceste mici mamifere sunt, în general, active în timpul nopții. • Peștii. Ce poate fi mai relaxant după o noapte de muncă decât un acvariu cu pești?!? Serenitatea acestor animăluțe vă poate oferi un punct de echilibru în viețile voastre agitate.
Colegi de cameră în permanentă schimbare
Prima întrebare pe care ar trebui să i-o adresezi potențialului tău coleg de cameră sau apartament este dacă lui sau ei îi plac câinii, pisicile, păsările, etc. Fiți precauți și adresați-i întrebări suplimentare în legătura cu experiența lui sau a ei cu animăluțele de companie. Multe persoane spun ca le plac animăluțele doar din disperarea de a-și găsi un cămin. Abia când e poate prea târziu, veți constata că aceștia, în realitate, nici măcar nu suportă să vă vadă animăluțul. Întotdeauna solicitați referințe de la potențialii colegi de apartament. Fenomenul de schimbare permanentă a colegului de apartament le poate da bătaie de cap unora dintre câini, așa că poate ar fi mai bine să mai așteptați până aveți un domiciliu stabil și propriu înainte de a vă lua un câine. • Pisicile. Pisicii voastre este posibil să-i placă sau nu noua persoană care intră și iese din casa ei, dar atâta timp cât spațiul ei personal nu este invadat, acest lucru nu ar trebui să fie o problemă. Ținând cont de aceste circumstanțe, potențialul vostru coleg de apartament ar trebui să aibă puțină răbdare; pisicile vor vrea să exploreze absolut tot ce se găsește pe domeniile lor, inclusiv camera colegului vostru. • Canarii, cintezele, perușii și majoritatea mamiferelor mici. Aceste tipuri de animăluțe nu sunt, în general, afectate de schimbarea colegului de apartament. • Reptilele. În general, reptilele nu vor observa dacă vă schimbați colegul de apartament, dar iguana voastră poate deveni mai mult sau mai puțin nervoasă în preajma persoanelor necunoscute. • Peștii. Nici nu vor sesiza că v-ați schimbat colegul de apartament, cu excepția cazului în care acesta îi îndoapă sau îi necăjește.
Celibatari unici
Dacă sunteți celibatari, trăiți singuri și aveți un program regulat de muncă de la ora 8 până la ora 17, vă puteți bucura de tot ceea ce vă oferă viața atunci când vine vorba de alegerea unui animăluț de companie potrivit. Dar mai este un alt factor de luat în considerare: Dacă sunteți în căutarea unei relații, animăluțul vostru de companie poate avea ceva de spus atunci când vine vorba de a vp alege partenerul sau partenera. • Câinii. Stilul vostru de viață a fost făcut pentru un câine. Cu atât de multe opțiuni, nu va trebui decât să vă alegeți rasa corectă care să se potrivească stilului vostru de viață: activ, liniștit sau undeva între acestea. • Pisicile. Acest animăluț pare să se încadreze aproape în fiecare categorie și nu există niciun dubiu că pisicile sunt relativ ușor de întreținut. Animăluțe independente care se autogestionează, pisicile cer numai puțină iubire (după bunul lor plac), un loc cald lângă sau pe voi, apă proaspătă, o litieră și o hrană bună. În ceea ce privesc pisicile, mai degrabă ar trebui să căutați rasa care se potrivește personalității voastre. O pisică domestică cu părul scurt sau lung este relaxată și sociabilă, în timp ce o abisiniană este foarte activă. Deși siameza se dovedește a fi afectuoasă, ea poate fi la fel de bine și foarte guralivă. • Dihorii. Un dihor este ca un pisoi pe toată durata vieții lui – este dispus întotdeauna să se joace. Ei se încadrează undeva între cerințele unui câine și independența unei pisici, ceea ce poate fi perfect pentru stilul vostru de viață. Totuși, ei vor deveni distructivi dacă sunt lăsați singuri prea mult. Dacă sunteți genul cărora le place să călătorească, atunci reorientați-vă la un alt animăluț. • Mamiferele mici. Gerbilii, hamsterii, etc. sunt, de asemenea, bune animăluțe de companie pentru celibatari. • Păsările.
Voiajori constanți
A vă lăsa animăluțul singur, acasă, pentru o escapadă de weekend, nu înseamnă că trebuie să vă uitați și responsabilitățile. Dacă faceți călătorii frecvente, fie de plăcere, fie în scop profesional, ar trebui să vă întrebați dacă în viața voastră este loc pentru un animăluț de casă. A vă lăsa animăluțul singur acasă înseamnă a vă asigura ca toate nevoile acestuia, fizice și emoționale, sunt îndeplinite. Câinii, pisicile, păsările, dihorii și alte mamifere mici sunt alegeri proaste dacă nu stați pe-acasă. Aceste animăluțe își creează legături puternice cu îngrijitorii lor umani și suferă din cauza absenței lor prelungite. Cu toate acestea, există câteva animăluțe care o pot duce bine, cu condiția să fie bine îngrijite și să li se asigure anumite „solicitări”: • Șobolanii și șoarecii. Aceste rozătoare se descurcă bine pe cont propriu, dacă sunt găzduiți alături de semeni din aceeași specie și același sex cu care să se poată juca toată ziulica. • Peștii. Din nou, găsirea unui supraveghetor sau a unui îngrijitor de animale bun este crucială. Mulți pești mor datorită sindromului „vecinului bun” – supraalimentarea cronică. • Reptilele. • Păsările mici, precum canarii și cintezele. Acestea o duc bine atâta timp cât se află în compania confraților lor. Păsările crescute solitare pot dezvolta probleme comportamentale și de sănătate, dacă nu le veți acorda atenția cuvenită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu