Bine ati venit la Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS

Animalutul dumneavoastra de companie este cel mai bun prieten al dumneavoastra si tovarasul dumneavoastra fidel pe viata. La Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS, noi intelegem relatia speciala pe care o impartasiti cu animalutul dumneavoastra de companie. Pentru ca el, respectiv, ea merita numai cele mai bune servicii veterinare disponibile, personalul Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS se dedica si se angajeaza sa va trateze animalutul de companie cu grija, compasiune si cele mai recente tehnici medical-veterinare. Pe masura ce veti continua sa cititi si sa explorati website-ul nostru, speranta noastra este ca va veti convinge de devotamentul nostru pentru familia dumneavoastra si de serviciile de calitate pe care noi le oferim in domeniul medicinii veterinare.


duminică, 23 ianuarie 2011

Îngrijirea de Iarnă Specifică Câinilor Crescuți în Mediul Exterior

Îngrijirea de Iarnă Unele persoane, datorită spațiului limitat sau a preferinței personale, aleg să-și țină câinii afară. În zonele în care iernile pot fi aspre și dure, aceste animăluțe au nevoie de o îngrijire și o atenție specială. Chiar dacă câinele trăiește în aer liber, ar trebui să-l împiedicați de la a hoinari prin vecini. O curte împrejmuită va fi suficientă, dar dacă acest lucru nu este posibil, ținerea câinelui dvs. într-o lesă lungă și rezistentă poate, de asemenea, preveni vagabondajul nedorit.

Locuința și Adăpostul Iarna, un adăpost corespunzător este esențial pentru a asigura căldura, cât și pentru a menține câinele uscat. Câinii trebuie să aibă un loc sigur și confortabil în care să se poată ascundă de zăpada rece și brizele de vânt reci și aspre. O cușcă mare cu pături sau așternut din paie este foarte bună. Asigurați-vă că deschiderea cuștii nu se află în direcția din care bate vântul. Unele persoane aleg să-și doteze cuștile câinilor lor cu un sistem de încălzire. Această dotare trebuie efectuată de personalul specializat pentru a evita apariția problemelor de funcționare și implicit rănirea companionului dvs. Pernele sau lămpile de încălzire acționate de cabluri electrice nu sunt recomandate. Câinii curioși pot roade cablurile creând un adevărat dezastru. Așternutul din cușca câinelui va trebui schimbat periodic. Paiele pot mucegăi, iar păturile se murdăresc și se udă. Paiele mucegăite pot conduce la apariția diferitelor probleme de piele și respiratorii. Păturile murdare și ude îi pot crea câinelui un mediu ambiant inconfortabil și pot favoriza îmbolnăvirea animăluțului.

Întreținerea Menținerea câinelui pe care îl creșteți afară în permanență bine întreținut și toaletat vă va ajuta să-i păstrați blana sănătoasă și să-i oferiți o izolație adecvată. Câinii cu părul scurt vor trece prin momente dificile în perioadele reci, motiv pentru care nu este recomandat să creșteți astfel de rase în mediul exterior. Blănurile lungi și dese conferă o izolație excelentă, dar câlții și mizeriile atașate de blană vor diminua efectul de izolare. Prin urmare, mențineți-le blana periată și lipsită de câlți și gunoaie.

Nutriția Câinii ținuți afară pe timpul iernii vor utiliza mai multă energie pentru a-și menține temperaturile corporale în limite normale. Pentru a vă menține câinele sănătos, vor fi necesare calorii suplimentare care să furnizeze o energie suficientă. Asigurați-vă că-i oferiți câinelui dvs. o hrană specială pentru câini de bună calitate. Oferindu-i câinelui dvs. mai multă hrană în lunile de iarnă, îl veți ajuta să furnizeze calorii în plus. Apa este, de asemenea, importantă în sezonul de iarnă. Oferiți-le câinilor dvs. apă proaspătă, zilnic. Zăpada și gheața nu sunt substituenți acceptabili pentru sursa de apă proaspătă. Verificați frecvent recipientele de apă pentru a vă asigura că aceasta nu a înghețat.

Probleme de Sănătate În perioada de iarnă, câinii sunt mult mai susceptibili la îmbolnăviri. Monitorizați-vă cu atenție câinii pentru a sesiza din timp orice semn de boală. Degerăturile sunt potențiale pericole, mai ales dacă nu le oferiți câinilor condiții corespunzătoare de adăpostire. Vârfurile urechilor, extremitățile membrelor și vârful cozii sunt regiunile corporale cele mai susceptibile. Expunerea la agenții de topire ai gheții sau la sare poate fi periculoasă, dacă aceste produse sunt utilizate în locurile în care câinele dvs. poate avea acces. Câinele poate păși pe sare și poate ingera o parte din aceasta lingându-și labele. Ingestia sării sau a altor produse utilizate pentru topirea gheții poate provoca deranjamente gastrointestinale, arsuri ale esofagului sau ale stomacului, în timp ce intrarea în contact cu aceste produse poate cauza arsuri la nivelul pernițelor lăbuțelor. Expunerea la vremea rece, mai ales asociată cu vânturile puternice, poate avea drept rezultat o scădere a temperaturii corporale. Hipotermia poate fi fatală, dacă nu este tratată cu promptitudine. Păstrați toate articolele destinate autoturismelor departe de câinele dvs. Multe persoane își schimbă antigelul în toamnă; expunerea la antigel poate fi mortală. Asigurați-vă că animăluțul dvs. este ferit de orice produse chimice, toxice sau periculoase.

Îngrijirea Veterinară de Specialitate Consultul anual este foarte important, mai ales în cazul câinilor crescuți afară, în aer liber. Diagnosticarea promptă și tratarea bolilor sunt deosebit de importante. Asigurați-vă că, câinele dvs. pe care-l creșteți afară este protejat în mod adecvat de boli prin vaccinare. Supuneți-vă câinele controalelor parazitologice și deparazitați-l corespunzător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu