Bine ati venit la Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS

Animalutul dumneavoastra de companie este cel mai bun prieten al dumneavoastra si tovarasul dumneavoastra fidel pe viata. La Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS, noi intelegem relatia speciala pe care o impartasiti cu animalutul dumneavoastra de companie. Pentru ca el, respectiv, ea merita numai cele mai bune servicii veterinare disponibile, personalul Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS se dedica si se angajeaza sa va trateze animalutul de companie cu grija, compasiune si cele mai recente tehnici medical-veterinare. Pe masura ce veti continua sa cititi si sa explorati website-ul nostru, speranta noastra este ca va veti convinge de devotamentul nostru pentru familia dumneavoastra si de serviciile de calitate pe care noi le oferim in domeniul medicinii veterinare.


sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Pericolele La Care Se Pot Expune Câinii în Timpul Iernii

Probleme de Iarnă
Pe măsură ce mercurul scade în termometre, ritualurile specifice sezonului de iarnă încep să-și facă simțită prezența. Ne scoatem hainele de iarnă din locurile în care au fost depozitate, ne izolăm căminele de frig și ne limităm activitățile în mediul exterior. De asemenea, începe să ne pregătim de sărbătorile de iarnă. În afară de a ne pregăti pe noi înșine pentru iarnă, nu trebuie să uităm de animăluțele noastre de casă. Asigurarea unui mediu sigur de viață pentru acestea este, de asemenea, importantă.

Amenințările din Mediul Exterior Unele produse care sunt utilizare în sezonul de iarnă, rece și glacial, au potențialul de a produce leziuni și îmbolnăviri la animăluțele noastre de companie. Substanțele de topire a gheții, sarea și antigelul sunt trei dintre cele mai obișnuite produse utilizate în timpul iernii, produse care vă pot îmbolnăvi grav animăluțele de companie.
• Substanțele folosite pentru topirea gheții și sarea, dacă sunt ingerate, pot produce inflamația severă a mucoasei gastrointestinale. Animăluțele noastre de companie vor merge pe trotuare, alei, etc. adunând sarea pe picioarele lor și ulterior, curățându-și lăbuțele vor ingera gheața topită. Una dintre modalitățile de a preveni ingestia sării și a produselor de topire a gheții este aceea de spăla picioarele animăluțului dvs. imediat după plimbarea în aer liber.
• Intoxicația cu antigel este frecvent întâlnită în timpul iernii. Chiar și o cantitate redusă de antigel poate fi extrem de toxică. Acesta are gust dulce ceea ce atrage animăluțele, dar în același timp el provoacă leziuni renale permanente sau chiar decesul animăluțului. Doza letală este de o linguriță pe 1 kg greutate corporală. Nu lăsați animalele să bea din băltoace și aveți în vedere să le curățați labele după fiecare plimbare în aer liber.
• Nu vă lăsați câinele singur în mașină în timp ce vă faceți cumpărăturile de ultimă oră sau comisioanele. Monoxidul de carbon de la motorul lăsat pornit este periculos. În plus, o mașină pornită este o țintă pentru hoți. Mașina dvs. poate fi înlocuită, dar animăluțul dvs. de companie este de neînlocuit. Vremea rece și condițiile meteorologice din timpul iernii ridică propriile lor probleme:
• Expunerea prelungită la vremea rece, mai ales dacă aceasta este acompaniată de vânturi puternice, poate conduce la scăderea temperaturii corporale (hipotermie) a animăluțului și la apariția degerăturilor. Hipotermia este o condiție care poate interfera cu funcțiile normale ale organismului, având drept rezultat lezarea sau chiar moartea animalului. De asemenea, animăluțele de companie pot suferi degerături care se manifestă prin apariția pielii moarte datorită frigului.
• Animăluțele de companie care traversează lacurile înghețate pot cădea prin zonele acoperite cu un strat subțire de gheață, prăbușindu-se în apa glacială. Înecul este eminent dacă animăluțul respectiv nu primește asistență imediată. Dacă este scos din apă, animăluțul prezintă riscul de a intra în hipotermie în cazul în care nu este încălzit lent.

Pericolele din Interiorul Căminului Pe măsură ce temperatura mediului exterior scade, oamenii și animăluțele de companie au tendința de a-și petrece mai mult timp în interiorul căminului. Asigurați-vă că reședința dvs. este un loc sigur, primitor si cald.
• Anumite plante reprezintă o adevărată amenințare pentru câini și pisici: Poisetiile (cunoscute și ca stelele Crăciunului, crăciunițele sau Euforbia) irită stomacul și ochii. Boabele de cireș de Ierusalim (cunoscut și ca cireșul de iarnă, de Crăciun sau mărul iubirii) sunt toxice și provoacă durere, vărsături și diaree. Ilicele și vâscul, crinul de iarnă, crizantema, rododendronul și spânzul, piperul ornamental (piperul de Crăciun), cireșul de Crăciun, toate pot provoca diverse probleme animăluțelor de companie care le ingeră. NOTĂ: Amestecul din sevele acestor plante pot provoca arsuri groaznice în gura unui animăluț care le-ar ingera.
• Lumânările reprezintă o mare atracție pentru animăluțele de companie, astfel că se recomandă ca acestea să nu fie lăsate singure și nesupravegheate într-o cameră în care se află un candelabru sau un sfeșnic aprins. O bătaie neatentă din coadă poate stârni un dezastru.
• Înainte de a utiliza sobele, solicitați evaluarea acestora de personalul avizat pentru a depista eventualele emisii de monoxid de carbon. Animăluțele de companie, în general, își petrec mai mult timp în casă decât noi oamenii, motiv pentru care acestea prezintă un risc mai mare de a se intoxica cu monoxid de carbon.
• De asemenea, iarna, este mult mai probabil să izbucnească incendii. Adesea, oamenii folosesc radiatoare, pături electrice și alte dispozitive de încălzire. Dacă nu sunt atent monitorizate, aceste elemente de încălzire pot provoca incendii. Animăluțele de companie prinse în incendii pot suferi arsuri grave și, de asemenea, se pot intoxica inhalând fum. Sărbătorile ar trebui să fie un moment de bucurie. Dând dovadă de o anumită prudență și grijă, veți reuși să faceți în așa fel încât sărbătorile să rămână un timp feeric. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă mențineți animăluțul de companie în condiții de siguranță și fericit.

Pomul
• Mirosul natural al pomului de Crăciun atrage animăluțele de companie. Dar țineți minte că acele (chiar și cele ale celor artificiali) sunt indigeste. Deci, țineți-vă animăluțul de casă departe de pom (puteți folosi un opritor pentru copii la ușă sau un gard mic format din zăbrele pe care să-l așezați în jurul pomului).
• Pomii artificiali prezintă propriile lor inconveniente. Bucățile mici de plastic sau aluminiu se pot desprinde și pot fi înghițite, cauzând obstrucții intestinale sau iritații ale cavității bucale ale animăluțului dvs. de companie.
• Nu folosiți conservanți în apa pe care o puneți la baza pomului. Ei pot fi toxici dacă sunt consumați de către un animăluț însetat. Din acest considerent, acoperiți cu grijă partea superioară a vasului, astfel încât animăluțul să nu aibă acces la apă.
• Luminițele pot deveni foarte fierbinți – înlăturați-le de pe ramurile inferioare ale pomului astfel încât să nu producă arsuri unui cățel curios.
• Beteala este periculoasă. Marginile ei ascuțite pot provoca leziuni prin tăiere în cavitatea bucală a câinelui. Dacă un animăluț înghite o bucată de beteală, ea va bloca intestinul, provocând diminuarea apetitului, vărsături, diaree, apatie și pierdere în greutate. Tratamentul, de regulă, implică intervenția chirurgicală.
• Nu folosiți ornamentele comestibile sau decorațiunile fragile sau ușor de spart pentru aranjarea pomului. Animăluțul dvs. de casă poate da peste pom în încercarea de a ajunge la ele și ar putea fi tentat să creadă că sunt jucării putându-se tăia cu acestea în încercare de a se juca cu ele.
• Asigurați-vă că, cablurile electrice nu se găsesc la îndemâna animăluțelor și că sunt trecute etanș pe lângă pereți și podele. Rosul firelor poate provoca arsuri sau edem pulmonar (lichid în pulmoni), care poate fi fatal.
• Nu folosiți cârligele (agățătorile) din sârmă pentru ornamente, deoarece acestea se pot agăța de o ureche sau coadă, sau, dacă sunt înghițite, se pot ancora (bloca) în gât sau la nivel intestinal.

Cadourile
• Întotdeauna verificați „jucăriile” pe care animăluțul sau copiii vostrii le primesc în dar. Un animăluț de casă poate înghiți piesele de dimensiuni mici; articolele din plastic pot fi ușor dezmembrate și înghițite, de asemenea.
• Ambalajele cu care sunt decorate cadourile pot fi periculoase pentru sănătatea animăluțului: șiretele și panglicile pot produce obstrucția intestinului subțire, dacă sunt înghițite.
• Înainte de a arunca cutiile mari sau pe cele de carton, verificați-le interiorul pentru a vă asigura că niciun cățeluș nu s-a rătăcit în înăuntru.

Alimentele
• Alcoolul și ciocolata sunt toxice – țineți băuturile și dulciurile departe de animăluțele de companie. Ciocolata conține o substanță denumită teobromină, astfel că numai câteva grame de ciocolată pură pot fi letale pentru un câine de talie mică. Ciocolata neagră și cea de menaj neîndulcită sunt cele mai periculoase. Simptomele intoxicației sunt reprezentate de vărsături, diaree, tremurături, hiperreactivitate și convulsii.
• Oasele de curcan lăsate în locuri accesibile sunt aproape irezistibile pentru animăluțele de companie, dar ele se pot opri în gâtul animalului sau pot bloca tractul intestinal. Înlăturați resturile de la masă și nu lăsați gunoiul la îndemâna animăluțelor.

Iarna este un sezon frumos și minunat. Gheața acoperă iazurile, zăpada îmbracă copacii, copiii se dau cu sania și fac oameni de zăpadă. Cu un pic de grijă și precauție, pericolele pot fi evitate și iarna poate fi un sezon plăcut în totalitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu