Bine ati venit la Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS

Animalutul dumneavoastra de companie este cel mai bun prieten al dumneavoastra si tovarasul dumneavoastra fidel pe viata. La Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS, noi intelegem relatia speciala pe care o impartasiti cu animalutul dumneavoastra de companie. Pentru ca el, respectiv, ea merita numai cele mai bune servicii veterinare disponibile, personalul Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS se dedica si se angajeaza sa va trateze animalutul de companie cu grija, compasiune si cele mai recente tehnici medical-veterinare. Pe masura ce veti continua sa cititi si sa explorati website-ul nostru, speranta noastra este ca va veti convinge de devotamentul nostru pentru familia dumneavoastra si de serviciile de calitate pe care noi le oferim in domeniul medicinii veterinare.


duminică, 22 mai 2011

3 Medicamente pe care NU Trebuie să i le Dai Niciodată Câinelui TăuNiciodată nu trebuie să-i dai câinelui tău vreun medicament înainte de a te consulta cu medicul tău veterinar. Nu se întâmplă rareori ca un proprietar bine intenționat să-și „otrăvească” accidental propriul câine administrându-i medicamente care sunt periculoase/letale (mortale).
Deci...ce medicamente nu trebuie să-i dai câinelui tău niciodată? Iată răspunsul:

1. Aspirina. Toxicitatea aspirinei (toxicitatea salicilatului) se manifestă prin apariția unei stări toxice ce se produce consecutiv ingestiei aspirinei sau a produselor farmaceutice care conțin aspirină. Aspirina poate fi în mod deosebit de periculoasă, atunci când se găsește în amestec cu alte medicamente, cum ar fi medicamentele antiinflamatorii steroidiene sau nesteroidiene. Astfel, există un risc mult mai mare de toxicitate. Aspirina intră în conflict cu trombocitele (induce trombopenie – scăderea numărului de trombocite), care sunt responsabile pentru coagularea sângelui. Tulburarea funcției tombocitelor crește perioada de timp necesară sângelui pentru a coagula în cazul apariției unor plăgi sau rupturi tisulare. Sângerarea spontană se poate produce la fel de bine, provocând apariția vânătăilor punctiforme în piele și pe gingii (peteșii). Efectul toxic al aspirinei poate cauza probleme gastrointestinale, dificultăți respiratorii, probleme neurologice, tulburări de sângerare și insuficiență renală. Problemele gastrointestinale sunt frecvent întâlnite la câini.

2. Ibuprofenul este un medicament eliberat fără o prescripție medicală, cunoscut și eficient în tratarea durerii și inflamației la oameni. La câini, ibuprofenul poate depăși cu ușurință nivelele toxice. Cea mai frecventă cauză a toxicității ibuprofenului este reprezentată de un proprietar bine intenționat care încearcă să-i aline durerea câinelui sau administrându-i o doză pe care el o consideră adecvată, dar neștiind doza toxică. Efectul toxic inițial este reprezentat de ulcere gastrice sângerânde. În afară de ulcere, dozele în creștere de ibuprofen conduc în cele din urmă la instalarea insuficienței renale și, dacă este lăsată netratată, aceasta poate fi fatală. Simptomele includ apetit scăzut, vărsături, fecale negre (de culoarea smoalei), vomitături cu sânge, durere abdominală, slăbiciune și letargie.

3. Acetaminofenul. Mărcile bine cunoscute sunt reprezentate de Paracetamol, Tylenol, Percoset, Panadol, precum și diferitele medicamente pentru tratarea răcelii, gripei și sinuzitelor. Câinii cel mai frecvent primesc cantități toxice de acetaminofen atunci când stăpânii lor îi tratează fără a se consulta cu un medic veterinar. De asemenea, ei pot consuma tabletele pe care noi le scăpăm pe jos sau le lăsăm neglijent. Câinii sunt mai puțin sensibili la acetaminofen în comparație cu pisicile. De exemplu, un câine de circa 20 kg va trebui să ingere peste 7 tablete de paracetamol de 500 mg pentru a apărea efectele toxice ale acestuia. La o pisică, o tabletă de acetaminofen de 250 mg îi poate fi fatală. Dacă suspectați că amicul vostru a ingerat o cantitate toxică de acetaminofen (una sau mai multe pilule), contactați-vă medicul veterinar imediat.

Nu știți niciodată când inevitabilul își face simțită prezența. Toate aceste stări toxice sunt destul de comune și pot fi foarte costisitor de tratat.

Deci ... țineți toate medicamentele departe de câinele vostru și nu-i dați niciun medicament fără ca mai înainte să vă consultați cu medicul vostru veterinar. Dacă vreodată suspectați că animăluțul vostru a ingerat orice cantitate din aceste medicamente, vă recomandăm să vă contactați medicul veterinar sau adresați-vă celei mai apropiate clinici veterinare de urgență.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu