Bine ati venit la Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS

Animalutul dumneavoastra de companie este cel mai bun prieten al dumneavoastra si tovarasul dumneavoastra fidel pe viata. La Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS, noi intelegem relatia speciala pe care o impartasiti cu animalutul dumneavoastra de companie. Pentru ca el, respectiv, ea merita numai cele mai bune servicii veterinare disponibile, personalul Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS se dedica si se angajeaza sa va trateze animalutul de companie cu grija, compasiune si cele mai recente tehnici medical-veterinare. Pe masura ce veti continua sa cititi si sa explorati website-ul nostru, speranta noastra este ca va veti convinge de devotamentul nostru pentru familia dumneavoastra si de serviciile de calitate pe care noi le oferim in domeniul medicinii veterinare.


joi, 1 septembrie 2011

Diareea la Dihori

Există multe cauze și tipuri diferite de diaree la dihori. Un simptom relativ comun în rândurile animăluțelor de companie și nu numai, diareea poate cauza eliminarea unor fecale moi, dureri de stomac și alte probleme gastrointestinale la dihori. De asemenea, diareea poate fi un simptom secundar al unei alte afecțiuni (uneori, mai gravă).

Simptome și Tipuri

Simptomele de diaree vor depinde de cauza care stă la baza apariției acesteia și de severitatea îmbolnăvirii, dar, cel mai frecvent, sunt reprezentate de scaune moi sau apoase, balonare sau distensie abdominală și letargie. Dacă diareea persistă perioade lungi de timp, în cele din urmă, poate face ca dihorul să devină deshidratat.

Diareea de natură inflamatorie și infecțioasă sunt două forme grave ale acestei afecțiuni. Acestea pot duce la transformări permanente la nivelul mucoasei intestinale sau a peretelui abdominal, provocând malabsorbție (o incapacitate de a absorbi substanțele nutritive în timpul digestiei) și alte probleme similare.

Cauze

Există multe cauze diferite pentru diaree la dihori. Aceasta se poate datora unui regim alimentar inadecvat, a unui medicament neindicat, unei reacții la mediu ambiant sau doar a unui deranjament al stomacului. Unele dintre cauzele mai frecvente ale diareei la dihori sunt:
·       Infecțiile bacteriene (ex., Helicobacter mustelae, Campylobacter sp., Clostridium sp.)
·       Infecțiile virale (ex., rotavirus)
·       Infecții parazitare (ex., coccidii, Giardia și Cryptospiridum sp., toate putând afecta inclusiv oamenii)
·       Tulburările metabolice și bolile sistemice – acestea sunt adesea, cauze cronice și debilitante pentru diaree.

Diagnosticul

Medicul dvs. veterinar foarte probabil va recurge la efectuarea unei varietăți de teste de laborator pentru a exclude anumite cauze ale diareei și pentru a diagnostica corect sursa afecțiunii. Unele dintre indiciile care vor ajuta la stabilirea cauzei sunt reprezentate de durata diareei, statusul general de sănătate al dihorului și de existența sau nu a oricăror alte semne cronice de boală.

Dihorii cu tulburări subiacente pot manifesta simptome cum ar fi anemie, un nivel crescut al proteinelor serice și sângerări gastrointestinale.  Unii pot prezenta niveluri anormal de ridicate sau de scăzute ale anumitor proteine din sânge. Coproculturile efectuate în laboratorul medicului dvs. veterinar pot scoate la iveală existența fungilor, bacteriilor sau a paraziților în fecalele animăluțului dvs.

Tratamentul

Tratamentul în cazurile de diaree depinde de cauza primară a afecțiunii. De exemplu, toxiinfecția alimentară poate necesita instituirea terapiei cu lichide pentru rehidratarea pacientului; în alte cazuri, acest tip de diaree, în general, se va remite de la sine. În alte situații, cum ar fi infecțiile bacteriene, fungice sau parazitare, pentru a se însănătoși, dihorul dvs. va avea nevoie de antibiotice, antifungice sau medicamente antiparazitare, prescrise de către medicul dvs. veterinar. Cu toate acestea, în cazurile grave de diaree, dihorul va trebui să fie internat pentru a putea fi monitorizat până când este stabilizat.

Condițiile de Viață și Îngrijirea

În afară de odihnă, un dihor care suferă de diaree va avea nevoie de terapie de susținere și de înlocuire a lichidelor și electroliților pierduți prin scaunele diareice. În cazul în care simptomele și diareea persistă, reveniți cu dihorul la medicul veterinar pentru o reevaluare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu