Bine ati venit la Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS

Animalutul dumneavoastra de companie este cel mai bun prieten al dumneavoastra si tovarasul dumneavoastra fidel pe viata. La Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS, noi intelegem relatia speciala pe care o impartasiti cu animalutul dumneavoastra de companie. Pentru ca el, respectiv, ea merita numai cele mai bune servicii veterinare disponibile, personalul Centrul Medical Veterinar VETS 4 ALL PETS se dedica si se angajeaza sa va trateze animalutul de companie cu grija, compasiune si cele mai recente tehnici medical-veterinare. Pe masura ce veti continua sa cititi si sa explorati website-ul nostru, speranta noastra este ca va veti convinge de devotamentul nostru pentru familia dumneavoastra si de serviciile de calitate pe care noi le oferim in domeniul medicinii veterinare.


vineri, 14 decembrie 2012

CELE MAI PUERILE 10 SCUZE PENTRU A NU-ȚI STERILIZA ANIMĂLUȚUL DE COMPANIE


 


Scuza nr. 1. Ea/el va lua în greutate.

Animăluțul vostru va lua în greutate numai dacă voi îl veți lăsa. Animalele de casă, ca și oamenii, pot avea tendința de a fi mai puțin activi și de a lua în greutate odată cu vârsta. Voi aveți întreaga responsabilitate dacă animăluțul vostru este supraponderal deoarece, în general, ei primesc 100% din caloriile lor de la voi. Încurajându-i să facă mișcare prin simpla plimbare sau jucându-se, vă va ajuta să-i mențineți într-o formă maximă. Dacă eventual după operația de castrare sesizați că animăluțul vostru începe să ia în greutate, acest lucru se poate remediat cu ușurință printr-o dietă adecvată (light) și printr-un regim de mișcare mai consistent.

Scuza nr. 2. Ea/el va fi mai puțin activ(ă).

Animăluțele de companie sterilizate (castrate) pot fi mai liniștite sau mult mai mulțumite din moment ce ele nu mai au dorința indusă hormonal de a hoinări și de a se împerechea. Cu toate acestea, lor încă le place să se joace! Parte din nivelul lor de activitate va depinde de voi și de timpul pe care-l alocați să vă jucați și să vă plimbați cu animăluțul vostru.

Scuza nr. 3. El nu va mai arăta la fel.

Masculii care sunt castrați nu vor mai avea testicule. Dacă  acest lucru este o problemă, există implanturi testiculare care pot fi implantate, astfel încât animăluțul vostru să arate la fel ca înainte de intervenția chirurgicală. În principiu, acest lucru s-a dovedit a nu fi o reală problemă pentru majoritatea proprietarilor de animăluțe de companie.

Scuza nr. 4. Va fi benefic pentru copiii mei să treacă prin experiența de a avea „cățeluși”.

Copiii pot experimenta miracolul vieții fără ca animăluțele lor de companie să aibă cățeluși sau pisicuțe. Pentru asta, cele mai indicate sunt filmele educaționale pe care ar trebui să le găsiți în școli sau la librăriile locale.

Scuza nr. 5. Toți își doresc cățeluși și pisicuțe, așa că îmi va fi ușor să le găsesc stăpâni.

Acest lucru nu este deloc adevărat – mii de câini și pisici sunt eutanasiați în fiecare săptămână pentru că nu li se găsesc stăpâni. Suprapopularea cu animale fără stăpân este o chestiune serioasă și permițându-i animăluțului tău să se împerecheze, îți vei aduce aportul la acestă problemă absolut dramatică.

Scuza nr. 6. Nu o să mă coste nimic să-mi împerechez animăluțul, așa că de ce n-aș face-o?

Nu fii atât de sigur. Nu se întâmplă rar să ai cheltuieli neașteptate datorate problemelor din timpul gestației sau ale fătării și la fel de bine din cauza puilor bolnavi. În afară de asta, puii vor trebui să fie vaccinați și deparazitați, manopere care costă, de asemenea, bani.

Scuza nr. 7. E mai sănătos pentru ei să aibă cel puțin o fătare.

Acest lucru nu este adevărat. Animăluțele castrate prezintă o predispoziție mult mai redusă să contracteze diferite afecțiuni și cancere. De exemplu, câinii care sunt castrați de timpuriu prezintă un risc mult mai scăzut de a face tumori mamare și nu mai sunt predispuși infecțiilor și cancerelor uterine. Masculii este foarte puțin probabil să dezvolte afecțiuni ale prostatei, iar riscul de a dezvolta cancer testicular este eliminat.

Scuza nr. 8. Animăluțul meu va avea o personalitate diferită dacă-l(-o) castrez.

Acest lucru poate fi adevărat, dar mult mai sigur va avea o personalitate mai plăcută. Animăluțele sterilizate (castrate) sunt, în general, mai calme, mai prietenoase și mai afectuoase. Masculii nu mai au tendința de a se „ciondăni” atât de des și nu mai sunt tentați să hoinărească atâta în căutarea jumătății.

Scuza nr. 9. Ea este atât de drăgălașă și de deșteaptă încât mi-aș dori un alt animăluț exact ca ea.

Majoritatea puilor nu ies exact ca părinți lor. Dacă îți dorești ca animăluțul tău să fete doar pentru a avea un puiuț care să-i semene leit celui actual, cel mai probabil vei fi dezamăgit.

Scuza nr. 10. Animăluțul meu va fi supărat pe mine dacă îl castrez.

Animăluțele nu gândesc și nu suferă niciun fel de reacție emoțională sau de criză de identitate ca noi, astfel că nu vor fi supărate pe voi. Ele vor fi mult mai sănătoase și mai fericite dacă sunt castrate. Asigurați-vă că-i oferiți animăluțului vostru lucrurile esențiale de care acesta are atâta nevoie, cum ar fi o hrană de bună calitate, un regim adecvat de mișcare, dragoste, îngrijire medicală și o parte din timpul vostru prețios, iar el vă va iubi necondiționat.

Potrivit diferitelor studii efectuate, animăluțele castrate/sterilizate nu numai că sunt mult mai puțin predispuse diferitelor afecțiuni și cancere, dar se pare că trăiesc și mult mai mult.

 

2 comentarii:

  1. Nu pot sa cred ca exista si al 10-lea motiv! Cum poate cineva sa creada asa ceva?! Animalutul va fi suparat pe mine daca il castrez :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Animalutele gandesc si au si reactii emotionale sau chiar fizice. Catelusa mea este bolnavioara si a facut recidive de fiecare data cand a trebuit sa plec cateva zile de acasa.

    RăspundețiȘtergere